Good interior design is like a second skin

De woontrends najaar 2022

Er is weer een nieuw seizoen aangebroken. De bladeren vallen van de bomen, dagen worden korter en het weer slaat om. Vanzelfsprekend brengen we meer tijd door binnenshuis. Dit betekent dat het weer tijd is om je leefruimte extra gezellig aan te kleden. Ga aan de slag met verandering in huis, koop mooie nieuwe items en geniet van de ruimte om u heen. Met nieuwe kleurenschema, thema’s en materalen vertellen wij u graag meer over de woontrends voor het najaar van 2022.

En dan is het ‘ineens’ weer najaar. We kruipen met een warm dekentje op de bank om onze favoriete series te kijken en laten de lichtjes en kaarsjes eerder branden. Kortom een hele andere belevenis na zo een heerlijke lange zomer. Op het gebied van interieur zien we da nieuwe trends opkomen. Richting de winter hebben de meeste van ons behoefte aan binnen zijn in een huis waar alles warmte ademt. Wil je een nieuwe look en feel begin dan eens met het veranderen van je accessoires als kussens, lampenkappen en kleine items je zult direct merken dat daardoor een hele nieuwe vibe ontstaat. Ga je voor een grootser effect dan is een wand behangen en/of verven meteen een metamorfose, de keuze is zó groot dat je altijd iets vindt wat helemaal bij je past.

MOODBOARD HOTEL CHIQUE
Hotel Chique
STIJLKAMER IN ONZE SHOWROOM
Hotel Chique
STIJLKAMER IN ONZE SHOWROOM
Hotel Chique

Het kleurenschema deze herfst/winter

Ook dit najaar zien we weer wat meer kleur in het interieur. De kleuren in het interieur worden langzaamaan lichter en iets luxer, we merken een verandering van zwart staal naar offwhite, champagne en brons. Goud is ook nog steeds een belangrijke accentkleur. Goud is een tint die de tinten als het ware aan elkaar linkt, waardoor de tinten in deze kleuren familie naadloos in elkaar overlopen. Uiteraard blijft zwart staal nog steeds een item in onze interieurs samen met wengé maatwerkmeubelen voor een stoere look, maar langzaamaan is er steeds meer ruimte voor licht en een fragile look…

Bekijk hier meer foto’s.

Hotel Chique

Duurzaamheid

Ook duurzaamheid is en blijft een belangrijke trend. Er gebeurt veel in deze wereld en juist dat maakt dat men zich in deze tijd zeer bewust is van hetgeen om zich heen. Een van de punten die hoog staan in de lijst van innovatie is uiteraard verduurzaming, ongelofelijk belangrijk voor de mensheid en de aarde! Duurzaamheid is ontstaan door de toegenomen blootstelling van de consument aan klimaatverandering. Gelukkig dringt het belang ervan bij de meeste van ons inmiddels wel door en wordt er veel gerecycled op alle gebieden. Zo ook in onze branche op meubel- en gordijnstoffen, PVC, vloeren, tapijt, behang, verlichting, matrassen en zelfs tafels. Het geeft het item nét dat beetje meerwaarde en zorgt ervoor dat we bewuster met onze aarde omgaan, er is er voor zover wij weten tenslotte maar één.

Bekijk onze
Stijlkamer in
hotel chique design

Label By Miryam

By Miryam is ons label waarbinnen wij o.a. een eigen meubel- en accessoire lijn voeren die alleen bij ons te koop is.
Ontdek bijzondere meubelen en woonaccessoires die volledig passen bij de woontrends van nu! Breng een bezoek aan onze showroom.

Woontrends najaar 2022

Ieder seizoen komen er nieuwe trendthema’s. Hieronder een overzicht van de nieuwe thema’s dit najaar:

Crispy Classic: is één van de trends van dit seizoen. Bij klassiek denk je al gauw aan gouden accenten, kroonluchters en chique accessoires. Bij Crispy Classic gaat het om meer dan alleen dit. Hier kun je kleuren toevoegen aan je interieur. Denk aan mosterd geel in combinatie met donkerblauw en gouden elementen. Aangevuld met een funky printje en zware materialen zoals fluweel.

Fresh vintage: Terug van weggeweest is de vintage/retro stijl. Ontwerpers kijken terug naar designs uit voorgaande perioden. Dit zie je terug in vormen die je doen denken aan de jaren ’60, ’70 en ’80.

Rustige tonen, rijke tonen: rijke tonen zowel in materialen als in kleuren zijn dit najaar helemaal het! Zo kun je de basis rustig houden en hoef je niet weer alles opnieuw in te richten. Denk aan fluweel in aardse tinten, van dieprood, bruin tot aan cognac en zwaarder groen.

Back tot he ’70’s: Dit thema brengt je even helemaal terug naar de Jaren ‘70. Met overlap naar de vintage/retro stijl. Pastel in combinatie met popping colors past helemaal bij dit thema.

Over the Rainbow: Deze trend is echt voor het najaar van 2022 en loopt door tot het nieuwe jaar. ‘Over the Rainbow’ weerspiegelt een dromerig interieur. Een verschuiving van praktisch naar prachtig met meubels met een waanzinnig ontwerp, wandpanelen zoals in de chicste hotels en diepe kleuren op de muren. Niet te vergeten de extravagante nuances met opvallende nachtkastjes en lampen.

Dit najaar heeft Miryam Schotman Interieurs weer een aantal mooie nieuwe items in de winkel. Breng gerust een bezoekje aan onze showroom en ontdek het zelf! Bekijk de najaarscollectie hier. Hulp nodig bij het samenstellen van uw interieur? En wilt u er zeker van zijn dat alle materialen en kleuren perfect met elkaar matchen en de routing helemaal goed is? Ons team kan een 3D ontwerp maken van jouw interieur. We verrassen je graag met mogelijkheden waar je zelf nog niet op was gekomen.