Good interior design is like a second skin

Hoe creëer je een Hotel Chique interieur?

Hotel chique, of ook wel Hotel Chic genoemd. Wat is het? Hoe creëer je deze interieurstijl makkelijk in de woonkamer of slaapkamer? Miryam Schotman Interieurs geeft graag wat tips.

Hotel Chique is een elegante en luxueuze interieurstijl waarbij het hotel gevoel echt naar boven komt. Denk aan een heerlijk weekendje weg in een luxe boutique hotel of vijf sterren resort. Hotel Chique geeft je het gevoel alsof je altijd weg bent, maar dan in je eigen interieur. Het gevoel dat deze interieurstijl geeft zegt veel meer dan 1000 woorden. Alles klopt, alles past bij elkaar en alles ziet er gelikt uit. Er is geen ruimte voor prullaria, grote mooie eyecatchers stelen de show. Goudtinten, velours stoffen, marmer, donkere kleuren en warmte brengen het hotel chique gevoel in uw interieur naar voren. Hoe creëer je zelf een Hotel Chique interieur? In dit blogbericht helpen we je op weg. Ga aan de slag én ervaar de echte Hotel Chic vibe.

MOODBOARD HOTEL CHIQUE
Hotel Chique
STIJLKAMER IN ONZE SHOWROOM
Hotel Chique
STIJLKAMER IN ONZE SHOWROOM
Hotel Chique

Hotel Chique Interieur

Er is geen plek zoals thuis… en zo is het maar net. Alleen het gevoel dat mooie en luxe hotels ons geven als we op reis zijn is zéker ook geen straf. Door Hotel Chic in je eigen interieur te verwerken, kun je altijd genieten van luxe op ieder moment van de dag. Om te beginnen met het creëren van een Hotel Chique interieur is het goed om je te richten op het verwerken van natuurlijke elementen om de ruimte gezellig en uitnodigend te maken voor gasten. Kies voor een neutrale basis en breng hierin contrasterende tinten en texturen aan.

Hotel Chique Woonkamer

Laten we eens beginnen bij de Hotel Chique woonkamer. Dit is de ruimte waar gasten worden ontvangen en je vrijwel de meeste tijd doorbrengt. Begin door het samenstellen van een kleurenpalet. Als je een aantal neutrale tinten gekozen hebt kun je deze aanvullen met kleuren uit het warme pallet als brons, goud, champagne en rosé doen het goed. In de woonkamer heb je meer vrijheid om gewaagdere kleuren, patronen en vormen te kiezen. Kies je voor luxe behang, dan heb je direct de lekkere hotel chique uitstraling waarnaar we op zoek zijn. Richt de ruimte verder in met passende meubels, mooie gordijnen, een hoogpolig tapijt en prachtige accessoires.

Is het je ook opgevallen dat er binnen hotels altijd kunst op de muur hangt? Kies een passend kunstwerk dat de ruimte complementeert. Dit kunnen abstracte prints zijn, maar kan ook een grote print zijn van bijvoorbeeld de nachtwacht of een rond wandpaneel. Daarnaast speelt verlichting ook een grote rol in hoe de ruimte functioneert en aanvoelt. Breng verschillende lampen aan om afwisseling en sfeer te creëren. Hierbij dragen lampen met zwart en gouden accenten bij de luxe look van de woonkamer.

Ontdek alle Hotel Chique behang bij Miryam Schotman Interieurs van goud behang tot aan abstracte prints.

Hotel Chique

Hotel Chique Slaapkamer

Eigenlijk kun je dezelfde basis princiepen voor de woonkamer toepassen op de slaapkamer. Alleen hier kun je het misschien nét iets rustiger aan doen. Wanneer je aan een hotel Chique slaapkamer denkt, heb je waarschijnlijk dat plaatje voor je van een groot bed met satijnen lakens en heel veel kussens. Het leukste gedeelte is dan ook het uitkiezen van een ledikant met prachtig hoofdbord in een luxe stof, zoals velours. Dit zorgt direct voor het Hotel Chic gevoel en zet gelijk de toon voor de rest van de ruimte. Kleed de ruimte verder aan met mooie nachtkatjes met lampen erboven en Hotel Chique accessoires.

Heb je genoeg ruimte? Ga voor een luxe make-up side table in Hotel Chique inrichting met een velours of lederen poef eronder. Helemaal het gevoel van een luxe hotelkamer creëren? Comfort begint bij kwalitatief beddengoed. Kies voor mooi bedlinnen en extra kussens. Hierdoor creëer je niet alleen een Hotel Chique uitstraling, maar krijg je ook het gevoel dat je aan het einde van een lange dag wegzakt in een heerlijk 5-sterren bed, zonder de 5-sterren prijzen.

Bekijk onze
Stijlkamer in
hotel chique design

Label By Miryam

By Miryam is ons label waarbinnen wij o.a. een eigen meubel- en accessoire lijn voeren die alleen bij ons te koop is.
Ontdek bijzondere meubelen en woonaccessoires die volledig passen bij de woontrends van nu! Breng een bezoek aan onze showroom.

Ontdek Hotel Chique bij Miryam Schotman Interieurs

Zelf aan de slag met het onderdompelen van je woning in de Hotel Chique interieur stijl? Bij Miryam Schotman Interieurs kunt u terecht voor een ruim aanbod aan sprankelende meubelen, van gordijnen tot aan vloerkleden, verf, verlichting en  Hotel Chique woonaccessoires aan toe. Doe inspiratie op én ontdek al onze uitgebreide stijlkamers. Loop ontspannen rond door de prachtig gestylde ruimtes allen in een ‘eigen’ authentieke warme sfeer, sommige tijdloos andere uiterst trendy!

Vind je het toch lastig om zelf alles op elkaar af te stemmen? Om er zeker van te zijn dat alle materialen en kleuren perfect met elkaar matchen en de routing helemaal goed is, kunnen wij je helpen! Ons team kan een 3D ontwerp maken van jouw interieur. We verrassen je graag met mogelijkheden waar je zelf nog niet op was gekomen. Maak je droom werkelijkheid en geniet van een luxueus en rijkelijk interieur!