Good interior design is like a second skin

Ontdek de interieurstijl: New Classic

New Classic, of ook wel Modern Classic genoemd. Wat is het? Hoe creëer je deze interieurstijl makkelijk in de woonkamer of slaapkamer? Miryam Schotman Interieurs geeft graag wat tips.

New Classic is een trend die langzaamaan steeds populairder wordt. De woontrend New Classic zorgt voor een stijlvol, verrassend en vertrouwde sfeer. Het laat de harten van menig interieurliefhebber sneller kloppen. Bij deze stijl worden moderne elementen gecombineerd met klassieke schoonheden. Laat je in dit blogbericht inspireren door deze stijlvolle klassieker.

MOODBOARD HOTEL CHIQUE
Hotel Chique
STIJLKAMER IN ONZE SHOWROOM
Hotel Chique
STIJLKAMER IN ONZE SHOWROOM
Hotel Chique

New Classic Interieur

Het woord zelf – New Classic – is eigenlijk een beetje tegenstrijdig. Enerzijds omschrijft het ‘new’, iets wat staat voor een moderne stijl op het gebied van lijnen, materialen, kleuren en afwerkingen. Anderzijds omschrijft het ‘classic’ wat wijst naar de klassieke stijl, waarbij rijke, statige en glamoureuze elementen van vroeger worden gebruikt. Net als bij de hotel chique woonstijl wordt er bij New classic gebruikt gemaakt van comfort en luxe. Het romantische aspect en de combinatie van kleuren en materialen zorgen voor een rijke uitstraling.

De oorsprong van New Classic

Deze ‘New’ ook wel ‘Modern’ Klassieke stijl is geïnspireerd op de Victoriaanse stijl, Art Deco én zelfs de Griekse/Romeinse stijl. Door deze klassieke ontwerpen te mengen met een modern tintje, krijg je een elegante en verfijnde mix. Modern Klassieke meubels hebben meestal een minimalistisch, maar toch verfijnd ontwerp waarbij de nadruk op kwaliteit en hoogwaardige materialen ligt. Ook je klassieke droominterieur tot werkelijkheid maken? Met deze onderstaande tips kom je al aardig op weg!

Hotel Chique

Wat kun je doen om je interieur onder te dompelen in New Classic?

Ga voor zachte tinten

Om je huis om te toveren tot een klassiek en sfeervol interieur is het goed om te beginnen bij het kiezen van de juiste kleur. Bij een New Classic interieur passen zachte tinten, zoals: lichtgrijs, zilver, wit, lichtgroen, blauw of poeder roze. Tip: neem ook het plafond mee dat geeft een unieke uitstraling.

Voeg luxe materialen toe

Natuurlijke materialen vormen de brug tussen het klassieke en het moderne. Gebruik hardhout voor de vloeren in woonkamers, eetkamers en slaapkamers. Door op een houten vloer een luxe vloerkleed neer te leggen, creëer je gelijk extra sfeer. In keukens en badkamers zorgen stenen vloeren, bijvoorbeeld marmer juist voor een prachtige achtergrond voor moderne inrichting.

Daarnaast kunnen materialen zoals hout, glas, wol en messing ook zorgen voor een mooie afwisseling. Binnen new classic zijn rijke stoffen zoals velours of glanzend ideaal als overgordijnen of kussens. Deze geven een warm en chique gevoel aan het interieur.  Kies voor diepe kleuren als grijs, zwart of blauw.

Bovendien maken goud en messing ook een enorme comeback in het New Classic interieur. Hierdoor krijg je een vleugje luxe. Nieuw klassiek is allesbehalve minimalistisch. Gebruik rijkelijke zijde en fluwelen stoffen om de stijl echt te omarmen.  Banken zijn een geweldige manier om een fluwelen accent aan een kamer toe te voegen, net als prachtige raambekleding.

New Classic Interieur
New Classic Interieur

Bekijk onze
Stijlkamer in
hotel chique design

New Classic Interieur
New Classic Interieur

Geometrische dessins

Geometrische dessins zijn helemaal passend binnen de interieurstijl. Denk aan een vloerkleed met strepen of behang met ruiten. Dit zorgt ook voor een fijne afwisseling in je interieur. Wat vaak ook terugkomt binnen New Classic is de combinatie van zwart-wit, zoals een klassieke vloer.

Gebruik ronde vormen

Goud en ronde vormen geven de ruimte direct een verfijnde uitstraling. Denk aan een rond bijzettafeltje en kies een bank met knopen of een interessante gebogen rug, mooie gedraaide poten en bewerkt hout. Ook zijn vleugelfauteuils niet weg te denken uit het klassieke design. Style de bank of stoel met een prachtig rolkussen voor een chique uitstraling.

Denk aan de details

Originele elementen zoals sierlijsten boven de deuropeningen en in de hoeken zijn een gemakkelijke manier om de oorspronkelijke klassieke stijl te verweven met de moderne flair.

Verder zijn klassieke en elegante lampen ook geen overbodige luxe. Ga voor mooie bollen, wandlampen of kroonluchters met lampenkappen. Probeer lampen symmetrisch op te hangen, dit zal de ruimte direct een nieuwe traditionele vibe geven.

Vergeet de muren niet. We houden van structuur op muren – of dat nu is door middel van lambrisering of behang.  In de jaren ’80 werd behang veelvuldig gebruikt, nu omarmen mensen deze look weer en is het weer terug van weggeweest!

Label By Miryam

By Miryam is ons label waarbinnen wij o.a. een eigen meubel- en accessoire lijn voeren die alleen bij ons te koop is.
Ontdek bijzondere meubelen en woonaccessoires die volledig passen bij de woontrends van nu! Breng een bezoek aan onze showroom.

Ontdek Hotel Chique bij Miryam Schotman Interieurs

Ontdek New Classic bij Miryam Schotman Interieurs

Ook dol op deze klassieke stijl met een nieuwe twist? Bij Miryam Schotman Interieurs kunt u terecht voor een ruim aanbod aan sprankelende meubelen, van gordijnen tot aan vloerkleden, verf, verlichting en accessoires aan toe. Doe inspiratie op én ontdek al onze uitgebreide stijlkamers. Loop ontspannen rond door de prachtig gestylde ruimtes allen in een ‘eigen’ authentieke warme sfeer, sommige tijdloos andere uiterst trendy!

Hulp nodig bij het creëren van een New Classic interieurstijl? Uiteraard bieden wij ook advies op het gebied van interieurstyling. Wij helpen je vanaf het ontwerpen van een geheel nieuw interieur in 3D tot aan het samenstellen en uitkiezen van de juiste meubels aan toe. We verrassen je graag met mogelijkheden waar je zelf nog niet op was gekomen. Maak je droom werkelijkheid en geniet van een luxueus en rijkelijk interieur!